Україна вперше за 10 років експортувала до Польщі більше товарів, ніж імпортувала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вперше за 10 років експортувала до Польщі більше товарів, ніж імпортувала

Казна та Політика
778
Україна в першій половині поточного року вперше за останні десять років експортувала до Польщі товарів на більшу суму, ніж імпортувала, домігшись позитивного сальдо близько 2 млн. доларів.
Про це сказано в огляді економічної польсько-української співпраці Посольства України у Варшаві, який має УНІАН.
За даними диппредставництва, яке наводить дані Державної служби статистики України, українські компанії за перші шість місяців року поставили до Польщі товарів на 1,411 млрд. доларів, у той час як польські в Україну - на 1,409 млрд. доларів.
Експорт українських товарів зріс на 91% при 19,6% зростанні польського імпорту.
Оборот послуг між країнами збільшився на 15,6% до 113,5 млн. доларів.
При цьому від’ємне сальдо України становило 1,3 млн. доларів.
У першій половині року Польща з товарооборотом на 2,8 млрд. доларів стала найбільшим торговельним партнером України серед країн Центральної і Східної Європи та четвертим у світі.
Перше місце серед усіх торговельних партнерів зберегла Росія з 24,3 млрд. доларів обороту, друге - Німеччина з 3,9 млрд. доларів, а третє - Китай з 3,6 млрд. доларів.
П'ятірку найбільших торговельних партнерів замкнула Туреччина з товарооборотом в 2,7 млрд. доларів.
В асортименті поставок України до Польщі за шість місяців переважали чорні метали, сировина для металовиробництва, продукція машинобудування, дерево і вироби з нього, а також відходи харчової промисловості.
Польські компанії в свою чергу продавали в Україні полімерні матеріали, паперові вироби, котли, машини, механічні та електричні пристрої, а також енергоносії.
Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, Польща в минулому році з товарооборотом в 4,6 млрд. доларів стала четвертим з найбільших торговельних партнерів України після Росії (товарооборот 35,6 млрд. доларів), Німеччини (6,1 млрд. доларів) і Китаю (близько 6 млрд. доларів).
Довідка УНІАН. Після вступу Польщі в 2004 році в Європейський Союз оборот товарів і послуг з України досяг максимальних значень в 2008 році на рівні майже 7 млрд. доларів. 6,6 млрд. доларів із цієї суми припадало на товарооборот.
7 років тому оборот товарами та послугами між Україною та Польщею становив близько 2 млрд. доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас