У Міністерстві фінансів за дорученням Януковича відбувається безпрецедентна перевірка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міністерстві фінансів за дорученням Януковича відбувається безпрецедентна перевірка

Казна та Політика
1905
У Міністерстві фінансів України з 3 жовтня, за дорученням президента Віктора Януковича відбувається комплексна перевірка діяльності міністерства з залученням великої кількості представників різних відомств, яка не має аналогів за своїми масштабами.
Зокрема, як стало відомо від високопоставленого джерела в Кабінеті міністрів, після понеділкового засідання Комітету з економічних реформ президент В. Янукович попросив главу Мінфіну Федора Ярошенка залишитися, додавши при цьому фразу "Я вже втомився вам робити зауваження".
За словами джерела, згідно з документом мета міжвідомчої комісії - перевірка стану виконання Міністерством фінансів завдань, визначених актами і дорученнями президента щодо реалізації державної бюджетної, фінансової і митної політики.
Наразі близько 70 представників від Держфінінспекції (колишнє ГоловКРУ), Мінекономіки, Державної податкової служби (ДПС), Рахункової палати, Держказначейства, Міністерства юстиції, Інституту стратегічних досліджень, Контрольно-ревізійного управління Адміністрації президента здійснюють комплексну перевірку діяльності Мінфіну.
Також в перевірці беруть участь співробітники СБУ, які з'ясовують адекватність реагування керівництва Мінфіну на сигнали нецільового використання бюджетних коштів та інших зловживань. Також перевіряється використання коштів Резервного фонду бюджету.
При цьому Держфінінспекція (екс-ГоловКРУ), за словами джерела, вперше отримала доступ в Міністерстві фінансів до документів, пов'язаних з рефінансуванням і рекапіталізацією банків, а також розміщенням облігацій. Примітно, що ніколи раніше Мінфін, під прикриттям держтаємниці, ці документи КРУ не передавав.
Планується, що дана перевірка триватиме до 19 жовтня.
Після отримання цієї інформації ZN.UA звернулося до голови Контрольно-ревізійного управління адміністрації президента Анатолія Балюка. За його словами, перевірка є "плановою", оскільки здійснюється згідно з указом президента, який був підписаний ще в серпні.
Крім того, згідно з указом глави держави, крім Мінфіну цього року передбачені перевірки Державної митної служби (розпочнеться в п'ятницю 7 жовтня ц.р.), Держадміністрації річкового і морського транспорту, Запорізької, Житомирської, Луганської та Дніпропетровської областей, а також деяких інших відомств.
Зазначимо, що, з одного боку, про невдоволення президента В. Януковича діяльністю Міністерства фінансів і, зокрема, його глави Федора Ярошенка, відомо давно. З іншого боку, - подібні перевірки вже проходили у Запорізькій і Житомирській областях, а також у Міністерстві оборони України, однак до жодних значущих кадрових рішень або змін політики, що проводиться цими органами влади, це не привело. Тим не менш, саме для Міністерства фінансів подібна комплексна перевірка є безпрецедентною.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас