Кабмін вирішив, що бажання одружитися має бути безкоштовним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив, що бажання одружитися має бути безкоштовним

Казна та Політика
674
Кабінет Міністрів вилучив з переліку платних послуг, що надаються органами реєстрації актів цивільного стану (РАЦС), подачу заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції.
Відповідні зміни, ініційовані Мін'юстом, були затверджені Кабміном 5 жовтня. Також з переліку платних послуг РАЦСів уряд вилучив прийом заяв про внесення змін до актових записів цивільного стану, поновлення та анулювання даних актів за межами РАЦСу; ксерокопіювання, ламінування документів, що видаються РАЦСом; виконання запитів РАЦСів в день їх надходження.
Крім того, Кабмін скасував плату за розгляд заяв про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, термінову зміну РАЦСом іменем за місцем подачі заявки, розгляд та виконання справ (повідомлень) про внесення змін до актових записів цивільного стану, термінове відновлення та анулювання актових записів, а також перевірку достовірності документів про держреєстрацію актів цивільного стану для подальшого використання в іноземних державах.
Таким чином, уряд скоротив перелік платних послуг РАЦСів з 15 до 9.
Мін'юст зазначає, що РАЦСи тепер будуть брати плату лише за організацію та проведення індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу і народження (зокрема, обрядів ювілеїв весілля, обрядів заручин) з використанням різних елементів торжества, за надання кур'єрських послуг, за здійснення правової допомоги з одночасним складанням заяв (анкет, прохань) для вирішення питання про повторну видачу свідоцтв та інших документів.
Відомство підкреслює, що метою скорочення платних послуг РАЦСів було їх упорядкування і формування єдиного для всієї системи переліку платних послуг для виключення корупційних проявів серед працівників РАЦСів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас