Азаров: В Україні економічна ситуація скоро буде гіршою, ніж у Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: В Україні економічна ситуація скоро буде гіршою, ніж у Греції

Казна та Політика
19170
Прем'єр України Микола Азаров вважає, що в країні економічна ситуація може виявитися ще гіршою, ніж в Греції.
"Якщо в Україні будуть виконані всі рішення судів щодо обов'язковості виплат різним категоріям пільговиків матеріальної допомоги, в країні економічна ситуація буде гіршою, ніж у Греції", - заявив Микола Азаров.
"Характерна реакція на законопроект, внесений до парламенту - про те, що будь-які виплати можуть здійснюватися тільки в межах бюджету. У держави немає іншого джерела, окрім бюджету", - зазначив він. "Але як тоді бути з відповідними рішеннями судів? Якщо виконувати всі рішення судів з пільг, у нас буде дефіцит більшим, ніж у Греції. Чи треба комусь пояснювати, що ця доля - незавидна", - цитує Азарова ТСН.
Раніше Верховна рада схвалила за основу урядовий законопроект, що пропонує скасувати законодавче визначення переліку та обсягу пільг для ряду категорій населення і передати ці повноваження Кабінету міністрів. Це рішення спровокувало масові протести населення - близько 10 тис. противників закону зібралися під стінами парламенту з вимогою не схвалювати документ. Зокрема, протестувальники, воїни-афганці та чорнобильці, знесли огорожу під Верховною радою і влаштували бійку з представниками правоохоронних органів. 30 вересня прем'єр-міністр Микола Азаров від імені Кабінету міністрів підписав меморандуми з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян. Згідно з цими документами, їх пільги зберігаються і більше того, в 2012 році Кабмін зобов'язується збільшити на 20% пенсії інвалідів війни і на 25% - ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас