Меркель: Інвестори можуть не розраховувати на разовий засіб подолання кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Інвестори можуть не розраховувати на разовий засіб подолання кризи

Казна та Політика
456
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила протест проти розміщення сумісних облігацій єврозони і заявила, що інвесторам, які розраховують на те, що кризі "буде покладено край одним махом", слід готуватися до розчарування.
"Ті, хто вважає, що розміщення сумісних облігацій дозволить відразу ж вийти з кризи, поняття не мають про економіку", - цитує виступ Меркель на регіональному з'їзді Християнсько-демократичного союзу Німеччини у Магдебурзі агентство Bloomberg.
Країни єврозони повинні зрозуміти, що "час, коли ми жили не за коштами, закінчився для всіх, раз і назавжди" і для виходу з кризи потрібне скорочення обсягів держборгу, яке може затягнутися на довгі роки, стверджує глава німецького уряду.
Меркель також вкотре підкреслила, що дефолт Греції є неприйнятним рішенням. За її словами, грецький дефолт матиме непередбачувані наслідки, призведе до значних спекуляцій з активами інших країн єврозони з високим держборгом і навіть може вилитися в економічний спад у Німеччині.
"Ніхто не може з упевненістю сказати, що відбудеться в результаті дефолту Греції. Перш ніж кидатися у вир з головою, я повинна запитати, чи можемо ми впоратися з наслідками такого рішення", - заявила Меркель.
Вона висловила впевненість в тому, що проблеми в Європі можуть бути вирішені лише спільними зусиллями.
"Солідарність завжди обходиться дешевше, якби ми вирішували проблеми самотужки, то опинилися б у положенні Швейцарії: курс її валюти настільки високий, що неможливо експортувати продукцію. На сьогоднішній день одиночний шлях не веде до кращого майбутнього", - стверджує канцлер ФРН.
У середу Меркель проведе зустріч з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, а на вихідних - переговори з президентом Франції Ніколя Саркозі з питань подолання боргової кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас