Китай веде масовану торгову війну з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай веде масовану торгову війну з США

Казна та Політика
1678
Голова спеціального комітету з розвідки палати представників Конгресу США республіканець Майк Роджерс заявив, що економічне шпигунство Китаю в США досягло загрозливого масштабу.
З таким твердженням він виступив у вівторок, 4 жовтня, на слуханнях комітету, присвячених безпеці в кіберпросторі, передає Вести з посиланням ІТАР-ТАСС.
"Економічне шпигунство з боку Китаю досягло загрозливого масштабу, і я вважаю, що на США і їх союзниках у Європі та Азії лежить зобов'язання без натяків поговорити з Пекіном і вимагати від нього припинення цього піратства", - заявив американський законодавець.
На його погляд, "Пекін веде масовану торгову війну" з США та їхніми найближчими партнерами в Європі та Азії. "Нам слід об'єднатися, щоб надати на них (китайців) тиск. У сукупності США та їх союзники в Європі і Азії володіють значними дипломатичними і економічними важелями впливу на Китай. Нам слід використовувати їх, щоб покласти край цій діяльності (передбачуваній масштабній економічній розвідці КНР)", - сказав Роджерс.
"Не думаю, - додав він, - що в історії є прецедент настільки масштабних і тривалих розвідувальних зусиль урядового відомства, спрямованих на те, щоб відверто красти комерційні дані та інтелектуальну власність".
У свою чергу старший демократ в комітеті Датч Рапперсбергер висловив думку, що на США відбуваються агресивні атаки в кіберпросторі. У здійсненні таких вилазок проти інтересів США Рапперсбергер звинуватив Китай та інші країни, яких він не назвав.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас