Єфремов: Якщо партії з низьким рейтингом потраплять до парламенту, вийде базар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: Якщо партії з низьким рейтингом потраплять до парламенту, вийде базар

266
Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов упевнений, що підвищення прохідного бар'єру на виборах до Верховної Ради України дозволить зосередити в парламенті потужні політичні сили.
"Цілком природно, що ті партії, які мають сьогодні низький рейтинг, хотіли б, щоб прохідного бар'єру до парламенту взагалі не було. Але тоді ми замість парламенту отримаємо базар", - передає слова Єфремова ОБКОМ з посиланням на УНІАН.
Політик висловив упевненість, що в парламенті повинні акумулюватися ті політичні сили, які представляють певний зріз суспільства і можуть відповідати перед своїми виборцями.
"У розвинених європейських країнах прохідний бар'єр до парламенту становить 5-7%, а в деяких він доходить і до 10%. При цьому формується своєрідна система управління в державі, яка називається "2+1". Є дві потужні партії, одна з яких перебуває в опозиції, інша - при владі, і кілька дрібних партій, які борються за владу в своєму електоральному полі. І якщо ми прагнемо до цивілізованої, європейської системи управління, то ми повинні рухатися в цьому напрямку", - пояснив голова парламентської фракції ПР.
Коментуючи заяву Володимира Литвина про те, що його політична сила не буде підтримувати підвищення прохідного бар'єру до Верховної Ради, Єфремов зазначив: "Рейтинг політичної сили спікера ВР не дуже високий. І, природно, підвищення прохідного бар'єру до 5% практично позбавляє надії цю політичну силу пройти в парламент".
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Віктор Янукович запропонував запровадити змішану систему на виборах до Верховної Ради й підвищити прохідний бар'єр для партій і блоків.
У свою чергу, міністр юстиції України Олександр Лавринович не вважає дискримінаційними норми запропонованих владою змін до закону "Про вибори народних депутатів України".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас