Bank of America обклав даниною кошти клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America обклав даниною кошти клієнтів

Валюта
578
Банк повідомив, що з наступного року вводить комісію в розмірі 5 доларів на місяць за користування дебетовими картами.
Американські банки вводять додаткові комісії для власників дебетових карт. Прибутковість банківських операцій по всьому світу падає, і щоб не допустити під час рецесії нових скандальних банкрутств великих кредитних організацій, намагаються отримати з клієнтів додаткові доходи.
Наприкінці минулого тижня Bank of America повідомив, що з наступного року вводить комісію в розмірі 5 доларів на місяць за користування дебетовими картами. У внутрішньому документі, поширеному серед співробітників, банк пояснює, що комісія буде стягуватися кожен платіжний період, протягом якого власник карти здійснює покупки. Швидше за все, оплата буде щомісячною.
Відзначимо, що прибутковість від операцій скорочується не тільки в американських банків - російські схильні до такої ж тенденції. І банки все частіше намагаються заробити не на різниці від залучення і розміщення грошей, а на комісійному доході і на введенні нових тарифів і нових прийомах стягнення грошей у населення. При цьому банкіри відзначають, що введення прямої комісії за дебетовими картками в Росії, швидше за все, не приживеться. Адже картковий клієнт фактично кредитує банк своїми грошима, що лежать на картковому рахунку безпроцентно. Тому спроба ввести плату за право користування своїми ж грошима призведе лише до того, що банк втратить таких клієнтів.
Американські банки введуть комісію тільки щодо стандартних поточних рахунків. Так звані преміальні рахунки, що належать заможним клієнтам, від подібної плати будуть звільнені, тому що для банку вони набагато прибутковіше від звичайних. Що ж стосується Росії, то клієнт, який може дозволити собі тримати на звичайному поточному рахунку шестизначні (тобто преміальні) суми, зазвичай не потребує кредитної картки. У більшості вкладників таких обсягів вільних грошей нема, тому, якщо російські банки візьмуть з американських приклад, клієнти, швидше за все, почнуть відмовлятися від дебетових карт і переходити на оплату товарів і послуг готівкою.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас