Мінфін Білорусії: Рушійною силою економіки для Мінська має стати приватний сектор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Білорусії: Рушійною силою економіки для Мінська має стати приватний сектор

Казна та Політика
192
Постраждала від фінансової кризи Білорусія визнала приватний сектор "єдино можливою рушійною силою" і має намір переглянути засновану на державній власності модель економіки.
Криза, що почалася навесні цього року, призвела до девальвації білоруського рубля на 60% та зростання цін майже на 55% за підсумками восьми місяців, регулярного дефіциту споживчих товарів і падіння рівня доходів більш ніж удвічі.
"Досі Білорусія розвивалася на основі потужного промислового сектора. Ми не прагнули збільшувати приватний сектор економіки, бо в цьому не було необхідності", - сказав, виступаючи на засіданні уряду, міністр економіки Микола Снопков.
"Існуюча економічна модель вимагає перегляду. Єдино можливою потужною рушійною силою є приватний сектор", - зазначив він.
Зберігши контроль над більшістю підприємств, білоруська влада до останнього часу активно втручалася в економіку, регулюючи ціни і обмежуючи розвиток приватного бізнесу. Однак виснаження казни поставило під сумнів можливість держави продовжувати традиційну політику підтримки промислових гігантів і сільгосппідприємств радянського зразка за рахунок пільгових кредитів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас