Северинсен: Харківські угоди, підписані Януковичем, були не на користь України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Северинсен: Харківські угоди, підписані Януковичем, були не на користь України

Казна та Політика
540
Колишній доповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северинсен вважає, що справа Юлії Тимошенко не є боротьбою з корупцією, а є штучно криміналізованою.
"Влада часто каже, що вона бореться з корупцією, але в цих випадках (підсудних представників попередньої влади України) немає корупції, тобто злочинів з метою збагачення для себе, а, як у випадку з Тимошенко, - для вирішення газової проблеми", - розповіла Северинсен в інтерв'ю УНІАН.
"Тимошенко була в умовах холодної зими, коли ЄС говорив їй: "Роби, роби це", а колишній президент Віктор Ющенко не робив нічого, крім того, що складав руки. І вона мала приймати якесь рішення, а наскільки воно погане - це завжди може обговорюватися", - додала вона.
"Я, наприклад, можу сказати, що угоди Віктора Януковича, підписані в Харкові, були не на користь інтересам України", - заявила європейський політик.
На думку Северинсен, "якщо ви хочете порушувати такі справи, як проти Тимошенко, то це повинно відбуватися за процедурою імпічменту, але криміналізувати політичні рішення..." "Якби це робилося скрізь, то в'язниці всього світу були б заповнені міністрами".
"Я слухала виступ міністра закордонних справ (Костянтина Грищенка), і коли він говорить, що прем'єр-міністр Ісландії, наприклад, знаходиться в суді, він не говорить, що це - суд імпічменту, де працюють спеціально призначені судді, які розбирають політичні справи", - зазначила Северинсен.
Також вона підкреслила: "Назвати справу корупційною, і потім посадити опонентів за ґрати - це дуже серйозно, оскільки це означає, що ключові фігури української опозиції не зможуть брати участі у виборах".
"Я думаю, що Віктор Янукович не подумав добре, оскільки в результаті опозиція зараз стала набагато злагодженішою, вона співпрацює більше, ніж це було б, якби Тимошенко не посадили у в'язницю", - зазначила колишній доповідач ПАРЄ по Україні.
Нагадаємо, раніше екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що підписання харківських угод про продовження перебування у Криму Чорноморського флоту Росії в обмін на зниження ціни на газ є визнанням відсутності в її діях складу злочину.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас