Бернанке: ФРС готова додатково підтримати економіку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС готова додатково підтримати економіку США

Казна та Політика
471
У Федеральній резервній системі (ФРС) США готові вжити додаткових заходів, щоб підтримати сповільнене відновлення економіки країни. Відповідну заяву глава американського регулятора зробив під час свого виступу перед членами економічного комітету конгресу США.
"Комітет з операцій на відкритому ринку продовжить уважно стежити за розвитком економічної ситуації і готовий вжити додаткових заходів, щоб додати стійкості відновленню економіки країни, не порушуючи цінової стабільності", - зазначив він.
При цьому Бернанке закликав законодавців не поспішати зі скороченням бюджетних витрат в короткостроковій перспективі, незважаючи на необхідність зменшення дефіциту казни в довгостроковій перспективі. В іншому випадку, за його словами, країна не може оживити анемічну динаміку у сфері зайнятості та підняти рівень споживчої довіри.
"Затягування пасків", мабуть, сповільнить зростання найбільшої світової економіки, розширення якої за I півріччя 2011р. недотягло до 1%. "Дуже важливо уникнути таких фінансових заходів, які б завадили відновленню економіки", - констатував він.
Глава ФРС вказав на ризики для економіки США з боку європейської кризи, відзначивши, що вони вже зробили негативний вплив на настрої домогосподарств і підприємств.
Високий рівень інфляції, що спостерігався раніше в поточному році, не зробив істотного впливу на економіку країни, що запобігає ціновим ризикам в найближчому майбутньому, уклав фінансист.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас