Україна запрошує австрійські компанії взяти участь у будівництві СПГ-терміналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запрошує австрійські компанії взяти участь у будівництві СПГ-терміналу

Енергетика
266
Україна запрошує австрійські компанії взяти участь у реалізації проекту з будівництва терміналу регазифікації скрапленого природного газу.
Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з головою Національної ради (нижньої палати парламенту) Австрії Барбарою Праммер.
"Ми запрошуємо австрійські компанії брати участь у цьому проекті. До речі, якщо австрійські компанії візьмуть участь у цьому проекті, ми готові забезпечити подачу газу через нашу територію в Австрію", - запропонував він.
Крім того, Азаров підкреслив, що Україна зацікавлена у співпраці в транспортній сфері, зокрема в будівництві дороги, яка з'єднуватиме Київ і Відень.
Поряд з цим він повідомив, що українська сторона готова реалізовувати проект, запропонований однією з австрійських компаній, пов'язаний з переробкою лісу.
Як повідомляло агентство, державне підприємство "Національний проект LNG-Термінал" оголосив переможцем тендеру на розробку техніко-економічного обґрунтування нацпроекту з будівництва СПГ-терміналу компанію Socoin (Іспанія).
Потенційними постачальниками скрапленого газу розглядаються країни Середньої Африки, Близького Сходу, Перської затоки і Південного Кавказу.
Визначено 5 місць потенційного розташування об'єкта: в районі порту "Південний", на майданчику біля нафтового терміналу "Південний" (обидва - Одеська область), в районі Очакова, берегова зона Березанського лиману (обидва - Миколаївська область) і в районі Одеси.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас