На період Євро-2012 Польща дасть українцям "простий шенген" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На період Євро-2012 Польща дасть українцям "простий шенген"

790
Польща підтвердила введення на період проведення Євро-2012 спрощеної процедури оформлення шенгенських віз українським громадянам на підставі квитків на футбольні матчі.
Про це повідомив на брифінгу керівник прес-служби МЗС України Олександр Дикусаров.
За його словами, в цьому контексті, беручи до уваги відповідні норми Візового кодексу ЄС, з метою уникнення черг напередодні форуму, досягнуто домовленості провести відповідну інформаційну кампанію в Україні з заохочення власників таких квитків попередньо, починаючи з березня 2012 року, звертатися в консульські установи Республіки Польща в Україні по оформлення віз.
О.Дикусаров поінформував, що 3-4 жовтня у Варшаві відбувся семінар з питань взаємодії консульських служб всіх держав - членів Європейського Союзу під час проведення масових спортивних заходів на прикладі Євро-2012.
За результатами семінару його учасники дійшли висновку про готовність консульських служб України та Польщі надати професійне всебічне сприяння консульським установам країн Євросоюзу під час відвідування їхніми уболівальниками матчів в рамках найважливішого футбольного форуму Європейського континенту. Зокрема, були детально обговорені наявні можливості швидкого та ефективного реагування на будь-які проблемні ситуації, пов'язані з перебуванням в Україні та Польщі організованих груп та індивідуальних відвідувачів чемпіонату.
В рамках семінару також відбулися презентації заходів, які застосовуються обома країнами - господарями Євро-2012 в питаннях безпеки, на законодавчому й логістичному напрямках роботи, спрямованої на забезпечення успішного проведення чемпіонату.
За підсумками зустрічі польська сторона в контексті свого нинішнього головування в Раді ЄС і Єврокомісії вийшла з ініціативою щодо запозичення усіма країнами Євросоюзу позитивного польсько-українського досвіду щодо забезпечення майбутніх широкомасштабних спортивних заходів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас