США можуть ввести санкції проти Китаю за заниження курсу юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть ввести санкції проти Китаю за заниження курсу юаня

Валюта
508
Сенат США обговорює законопроект, згідно з яким Китай зазнає санкцій за заниження курсу юаня, передає Associated Press.
Законопроект дозволить владі США накладати компенсаційні мита на товари з тих країн, де для стимулювання експорту навмисно занижується курс національної валюти.
Протягом майбутнього тижня сенату належить дійти висновку щодо того, чи виявиться така міра позитивним стимулом для американської економіки або ж приводом для початку торгової війни з найбільшим партнером країни - Китаєм.
Прихильники законопроекту стверджують, що курс юаня зараз занижений на 40%, що веде до того, що ціни на китайські товари штучно стають меншими, а американські товари надмірно дорожчають. Таким чином, Китай отримує перевагу на світових ринках, а щорічний показник торгового дефіциту США через співпрацю з Китаєм постійно зростає (наразі він вже досяг 250 млрд доларів).
Крім того, прихильники законопроекту підкреслюють, що якщо китайська валюта підніметься в ціні, американський експорт почне зростати, що стане стимулом для створення робочих місць в США, вкрай актуального останнім часом.
Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів США опублікувало Доповідь про міжнародну економіку та монетарну політику основних торговельних партнерів Вашингтона, в якому підтвердило, що основні торговельні партнери, включаючи КНР, не маніпулюють валютним курсом з метою ведення несправедливої торгівлі з США.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас