Портнов: Статтю Тимошенко декриміналізувати не будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портнов: Статтю Тимошенко декриміналізувати не будуть

Кримінал
843
Кримінальна стаття, за якою судять колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, не буде підлягати декриміналізації.
Про це в ефірі одного з телеканалів заявив керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента України Андрій Портнов.
"Метою законопроекту є не стільки декриміналізація, йдеться більше про гуманізацію законодавства. Основною метою також не є поповнення державного бюджету України, хоча така мета також ставиться перед правоохоронними органами", - розповів він.
Як повідомляє Українська правда, чиновник уточнив, що головна мета законопроекту - "пожвавлення інвестиційного клімату". "Статистика показує, що справ порушується тисячі, до суду доходять сотні", - нагадав Портнов.
Коментуючи можливість декриміналізації статті, за якою судять Тимошенко, він уточнив, що йдеться виключно про "гуманізацію господарських злочинів".
"Дійсно, статті 365, 364 не пропонуються до декриміналізації законопроектом, який глава держави запропонував парламенту. Я згоден з тим, що із позначкою "один" 364, 365 у нас пропонується гуманізувати, але це у зв'язку з тим, що метою законопроекту є гуманізація законодавства у господарських та економічних злочинів", - підсумував юрист.
Нагадаємо, проти Тимошенко порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень). Суд повинен винести вирок Тимошенко 11 жовтня.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас