Арбузов розповів, скільки заощадив Нацбанк, вимагаючи паспорти за валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов розповів, скільки заощадив Нацбанк, вимагаючи паспорти за валюту

Валюта
1882
Голова Національного банку України Сергій Арбузов повідомив, що за період дії в Україні нових правил обміну валюти зекономлено понад 0,5 млрд доларів резерву.
Про це він заявив у коментарі УНІАН.
Арбузов зазначив, що економія відбулася за рахунок того, що тіньовому бізнесу обмежені можливості в обміні валюти.
"Попит населення задовольняється і черг в обмінниках немає. А тіньовий бізнес, який на цьому ринку перебував, він просто не може сьогодні скористатися цією послугою, як раніше користувався", - сказав голова НБУ.
У той же час Національний банк розглядає можливість розширення переліку документів, необхідних для продажу валюти.
"Ми думаємо над цим питанням", - заявив глава НБУ, підкреслив, що розширення переліку документів може стосуватися лише резидентів.
"Те, що в наших силах - це збільшити перелік документів, які можна пред'являти при продажу для резидентів. Ми думаємо над цим", - сказав Арбузов, відзначивши, що стосовно нерезидентів такий крок не має сенсу: "Тому що якщо нерезидент обміняє без документа, то він потім не зможе купити (валюту)".
Нагадаємо, Нацбанк постановою №278 зобов'язав банки з 23 вересня 2011 р. здійснювати валютно-обмінні операції з фізичними особами на суму до 50 тис. грн. при пред'явленні документа, що посвідчує особу. При проведенні операцій понад зазначену суму працівник банку також повинен зафіксувати серію і номер паспорта (іншого документа, що посвідчує особу), дату видачі та орган, який його видав, місце проживання (реєстрації), ідентифікаційний номер особи (за наявності).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас