АУБ: Паспортизація обміну валюти призведе до відтермінування й накопичення попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: Паспортизація обміну валюти призведе до відтермінування й накопичення попиту

1480
Паспортизація валютообмінних операцій може призвести до того, що попит на іноземну валюту буде відтерміновано і буде накопичуватися. Про це сьогодні на брифінгу заявив президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко, передає кореспондент РБК-Україна.
Цілі, які ставить НБУ, не можна досягти паспортизацією валютообмінних операцій. Якщо НБУ так зрадів, а також заявив, що за кілька днів сталося чотирикратне скорочення попиту на валюту. Як банк може зменшити попит? Попит буде відтермінованим... Якщо вони говорять про скорочення попиту на готівку, вони не кажуть, скільки пішло через тінь, скільки ті покупці або продавці зробили порушень цього закону. Тож це відкладений попит, і він небезпечний, бо він накопичується.
Якщо НБУ і влада справді хочуть боротися з тим, щоб не було зловживань при обміні величезних сум однієї валюти на іншу, то треба прикривати існуючі тіньові конвертаційні центри, які обслуговують тіньову економіку. Банки зацікавлені в тому, щоб ці готівкові гроші, що забезпечують тіньовий обіг, 400 млрд 900 млн грн, зайшли в нашу банківську систему. Це б допомогло українській економіці. Натомість вони створили проблему для всіх людей, - заявив Сугоняко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас