Рейтинг Лукашенка впав до історичного мінімуму через кризу в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг Лукашенка впав до історичного мінімуму через кризу в країні

Казна та Політика
622
Рейтинг президента Білорусі Олександра Лукашенка, переобраного в 2010 році на четвертий термін, впав до історичного мінімуму через фінансову кризу в країні.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Незалежним інститутом соціально-економічних і політичних досліджень, передає Корреспондент.net з посиланням на Reuters.
У вересні за чергове переобрання Лукашенка готові були проголосувати 20,5% білорусів. У червні цей показник становив 29,0%, тоді як відразу після грудневих президентських виборів - 53%.
"Інакше кажучи, його рейтинг лише за дев'ять місяців впав в 2,5 рази, досягнувши мінімального рівня за всю 17-річну історію моніторингу Інститутом", - йдеться в коментарі до опитування.
Крім того більше половини громадян очікують погіршення економічної ситуації найближчим часом, а 61% покладає провину за кризу на беззмінного президента. При цьому близько 20% білорусів готові брати участь у протестах, а близько 50% схвалюють їх, але не готові брати участі.
Попередній історичний мінімум був зафіксований у березні 2003 року і становив 26%.
В кінці 2010 - на початку 2011 року в результаті системних помилок у державному регулюванні фінансово-економічних процесів, а також виконання безлічі передвиборчих обіцянок, головною з яких було доведення середньої зарплати в республіці з 320-370 до 500 доларів, в білоруській економіці виникли дуже негативні явища і довгострокові процеси. В результаті в суспільстві почало виникати серйозне соціальне напруження.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас