Німеччина не вноситиме в європейський стабфонд додаткові гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина не вноситиме в європейський стабфонд додаткові гроші

Казна та Політика
74
Німеччина більше не буде вносити платежі до європейського стабфонду, незважаючи на те, що Бундестаг і Бундесрат схвалили збільшення участі Німеччини у Європейському фонді фінансової стабільності. Про це заявив глава Мінфіну країни Вольфганг Шойбле. Він зазначив, що максимальна планка стабфонду - 440 мільярдів євро. Водночас на Німеччину припадає 211 мільярдів. І більше визначеної суми країна платити не буде.
Цього тижня німецький парламент схвалив розширення повноважень стабфонду. Напередодні законопроект ратифікував і парламент Австрії. Без урахування Австрії та Німеччини документ, який передбачає розширення повноважень стабілізаційного фонду, схвалили ще 10 країн валютного блоку.
А для проходження законопроекту необхідне схвалення всіх 17 країн-членів Єврозони. Підтвердити свою згоду повинні ще парламенти Кіпру, Естонії, Мальти, Нідерландів і Словаччини. Проте Єврокомісія впевнена: процес ратифікації розширених повноважень Європейського фонду фінансової стабільності завершиться до середини жовтня 2011 року.
Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас