Баклажани знижують рівень холестерину
В розпалі час баклажанів. Цей овоч дуже корисний. Він володіє низькою калорійністю, містить речовини, що перешкоджають засвоєнню холестерину, а також пектин, який сприяє виведенню з організму токсинів.
Помічено, що ті люди похилого віку, які регулярно, практично, цілий рік вживають баклажани - у свіжому вигляді, у вигляді домашніх заготовок на зиму, у вигляді баклажанної ікри, - менше страждають на різні серцево-судинні захворювання і довше живуть. У них менше проблем з серцем, з судинами, з печінкою, з кишечником, з суглобами і з хребтом.
Німецькі наркологи рекомендують вживати більше баклажанів тим, хто зважився кинути палити. Виявилося, що концентрації нікотину в баклажанах цілком достатньо, щоб послабити неприємні відчуття при абстиненції ("ломках").
За матеріалами: УНІАН
Поділитися новиною