В Британії батьків заборонять називати мамою і татом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Британії батьків заборонять називати мамою і татом

66
Влада Великобританії має намір прибрати слова батько і мати з анкет, що заповнюються для отримання паспорта, оскільки це створює проблеми одностатевим парам.
Під тиском захисників прав гомосексуалів, слова "батько" і "мати" замінять термінами "батько 1" і "батько 2", передає NEWSru.com з посиланням на The Daily Mail. Зміни планується ввести до грудня 2011 року.
У Великобританії члени одностатевого союзу, які беруть на виховання дитину, офіційно вважаються її батьками. Якщо вони користуються послугами сурогатної матері, то їм необхідно отримати в суді документ, що оголошує їх батьками.
Таке рішення викликало в британському суспільстві неоднозначну реакцію. Групи, що виступають на захист традиційних стосунків, наполягають, що заміна слів "батько" і "мати" новими термінами підриває сімейні підвалини. У той же час, представники паспортної служби наполягають, що в анкеті має бути можливість вказати як батьків подружжя-гомосексуалістів, оскільки без цього зібрана інформація не буде достовірною.
Раніше заявлялося, що у Великобританії до гомосексуалів належать близько 10% населення. Втім, за даними британського Управління національної статистики, ці дані сильно завищені, й кількість гомосексуалів і бісексуалів в країні не перевищує 1,5%.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас