Нацбанк дав банкам один день на подачу інформації про від'ємне значення об'єкта оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк дав банкам один день на подачу інформації про від'ємне значення об'єкта оподаткування

1003
Національний банк України (НБУ) дав час до 4 жовтня на подачу інформації банками про від'ємне значенні об'єкта оподаткування, з метою посприяти у вирішенні питання про облік суми збитку при визначенні об'єкта оподаткування, йдеться в листі департаменту бухгалтерського обліку Нацбанку, розісланому кредитно-фінансовим установам у п'ятницю.
"Для вирішення даного питання просимо до 4 жовтня 2011 року надати інформацію щодо від'ємного значення об'єкта оподаткування, що виникло станом на 1 січня 2011 року і непогашене за перший квартал 2011 року, щодо якого порушується питання органами ДПС", - йдеться в листі.
У ньому також зазначається, що з проханням посприяти у вирішенні даного питання до Нацбанку звернулася асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС).
Як повідомлялося, УКБС виступає проти роз'яснень щодо неврахування від'ємного значення об'єкта оподаткування в результатах наступних податкових періодах (лист ДПСУ № 828/3/15-1212 від 8 вересня 2011 року та консультація в Єдиній базі податкових знань), які ускладнюють ведення бізнесу в Україні і збільшують навантаження на платників.
УКБС зазначає, що ДПСУ вимагає до витрат другого кварталу 2011 року включати лише від'ємне значення першого кварталу 2011 року без врахування від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових періодів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас