Литвин: Кабмін об Верховну Раду витирає ноги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Кабмін об Верховну Раду витирає ноги

676
Голова Верховної Ради Володимир Литвин наполягає, щоб парламент не розглядав урядові законопроекти в першому читанні, поки не налагодиться діалог з Кабінетом міністрів.
Про це він заявив сьогодні на засіданні погоджувальної ради, коментуючи звернення лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова з приводу того, що, незважаючи на інцидент з урядом, необхідно розглядати урядові законопроекти, які є важливими для суспільства.
"Я не бачив, щоб був інцидент з Кабміном, просто Кабмін перестав рахуватися з Верховною Радою", - заявив Литвин, коментуючи ситуацію 23 вересня, коли на годину запитань до уряду на засідання Ради не прийшли більшість міністрів.
Як повідомляє УНІАН, спікер нагадав, що законами про регламент і Кабінет міністрів передбачено, що під час години запитань до уряду мають бути присутні всі члени Кабміну, а минулої пленарної п'ятниці прийшли тільки три міністри, "а деякі навіть не змогли надіслати заступників міністра, а прислали уповноваженого". "Я думаю, що так справа далі не піде - або ми будемо працювати, або ні", - додав Литвин.
Він також нагадав, що існує програма співпраці уряду з парламентською більшістю, яку "ніхто не читає". "Моя пропозиція, ви можете мене проголосувати, усунути, зняти з роботи, моя пропозиція така: після розмови з Кабміном розглядаємо урядові законопроекти", - додав він.
За його словами, якщо в п'ятницю, 7 жовтня, година запитань до уряду пройде нормально і "буде нормальний діалог" з урядом, то тоді буде відновлено співпрацю з Кабміном, а якщо ні - "то давайте приймати рішення".
Він підкреслив, що Верховна Рада бере на себе удари, приймає непопулярні рішення, "а потім виявляється, що вони нікому не потрібні були, ці рішення".
Литвин зазначив, що на цьому тижні в п'ятницю парламент буде розглядати тільки урядові законопроекти у другому читанні, оскільки вони вже є "власністю Верховної Ради", а в першому читанні не буде розглядати. "Оскільки ще такого не було ніколи, щоб об Верховну Раду витирали ноги", - сказав спікер.
"Я просив би і журналістів не шукати в цьому, що хтось хоче собі сподобатися, абсолютно нічого немає, є закон і давайте його виконувати", - сказав Литвин.
Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада планувала заслухати інформацію віце-прем'єра Сергія Тігіпка щодо скасування пільг. Проте того дня Литвин відмовився проводити годину запитань до уряду через відсутність значної частини міністрів у сесійному залі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас