Міністри економіки та фінансів ЄС обговорять борги єврозони і регулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри економіки та фінансів ЄС обговорять борги єврозони і регулювання економіки

Казна та Політика
223
Міністри фінансів єврозони (Єврогрупа) і міністри економіки та фінансів Євросоюзу (Екофін) проведуть засідання 3-4 жовтня в Люксембурзі, основними питаннями обговорення знову ризикують стати боргові проблеми єврозони, особливо Греції, які після півтора років надання їй зовнішньої фінансової допомоги, лише поглиблюються.
Виходячи з порядку денного, нових рішень у відповідь на тривалу кризу суверенних боргів схвалено не повинно бути.
Бекграундом для майбутніх зустрічей стала напружена глобальна фінансово-економічна обстановка, про що свідчать зокрема дані світових бірж. Британський індекс FTSE 100 останньої торгової сесії в п'ятницю втратив 1,32%, німецький DAX впав на 2,44%, французький CAC 40 просів на 1,51%. Ринок акцій США завершив торги також в "червоній зоні": індекс DJIA знизився на 2,16%, індекс широкого ринку S&P 500 опустився на 2,5%, високотехнологічний Nasdaq знизився на 2,63%. Більшість бірж Азійсько-Тихоокеанського регіону також продемонструвала негативну динаміку: гонконзький індекс Hang Seng опустився на 2,32%, корейський KOSPI додав 0,02%, індекс Шанхайської фондової біржі SSE Composite знизився на 0,26%, японський Nikkei Stock Average 225 зміцнився на 0,03%.
Єврогрупа почне своє засідання о 19:00 мск 3 жовтня. На самому початку зустрічі, виходячи з документа, єврокомісар з економічних та монетарних питань Оллі Рен проінформує міністрів про чергову, п'яту, місію трійки представників ЄК, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду в Афіни. Місія переривала свій візит на початку вересня і повернулася до Греції лише в кінці місяця - це було викликано тим, що країна не вкладається у цілі, поставлені перед нею кредиторами за макроекономічними показниками, особливо з дефіциту бюджету. Кредитори поставили умови, що повернуться лише тоді, коли Греція забезпечить виконання погодженого з кредиторами бюджету 2011 і 2012 років. Владі країни довелося в оперативному порядку вживати нових заходів "затягування поясів". Раніше ЄК повідомляла, що розраховує на завершення місії, без резюме якої неможлива видача чергового траншу кредиту, до кінця вересня. При цьому представники комісії відзначали, що Єврогрупа, яка від імені держав єврозони повинна схвалити на основі звіту трійки рішення про кредит для Греції, не встигне зробити цього 3 жовтня.
"Єврогрупа проведе додаткову зустріч в жовтні якомога швидше, щоб вирішити питання про надання шостого траншу кредиту. МВФ може виділити свою частину в кінці жовтня", - йдеться в матеріалах ЄК до майбутньої зустрічі Єврогрупи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас