Уряд Греції схвалив план скорочення державних службовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Греції схвалив план скорочення державних службовців

Казна та Політика
275
Уряд Греції схвалив план зі скорочення 30 тис. держслужбовців в рамках програми заходів бюджетної економії, повідомляє Reuters. Подібне рішення одне з багатьох, які повинен схвалити кабінет Георгіоса Папандреу для отримання наступних траншів кредитів МВФ та ЄС для стабілізації національної економіки.
Стосовно держслужбовців план передбачає створення так званого "трудового резерву". Це означає, що службовці, які потрапили в категорію, отримуватимуть скорочену заробітну плату, а через рік можуть бути звільнені без будь-яких компенсацій з боку роботодавця, тобто держави. Джерело повідомляє, що в "трудовий резерв" протягом року планується перевести до 30 тис. чоловік.
"Створення "трудового резерву" на засіданні кабінету було схвалене одноголосно", - на умовах анонімності повідомив заступник одного міністрів.
Варто зазначити, що ухвалення даного рішення проходило на тлі інформації про невиконання Афінами зобов'язань перед ЄС І МВФ. Головними показниками цього є підвищений дефіцит національного бюджету на поточний рік, Греція "пішла в мінус" на 8,5% від ВВП, замість очікуваних 7,6%. На майбутній рік відповідно до схваленого проекту бюджету дефіцит складе 6,8%, а не 8,5% як було раніше узгоджено з кредиторами. При цьому загальне положення справ в економіці країни оцінюється економістами як "переддефолтне".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас