У Німеччині будуть робити одяг з молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині будуть робити одяг з молока

57
Сухе молоко разом з іншими натуральними інгредієнтами стало сировиною для волокна, розробленого німецькими дослідниками.
Технологія QMilch створена мікробіологом і модельєром Анке Домашке, якій допомагали фахівці Бременського інституту волокнистих матеріалів, повідомляє compulenta.ru.
Щоб отримати основу для біотканини, необхідно помістити порошкове молоко та інші речовини природного походження (точний склад поки тримається в секреті) у пристрій на зразок м'ясорубки. Підсумком стане ниткоподібним матеріал: з цієї пряжі і буде зшитий одяг.
З одягом з природних матеріалів, що відрізняються від звичної для нас бавовни, експериментують багато текстильних компаній, включаючи лідерів галузі. Як мінімум це сильний рекламний хід, оскільки нашими днями жителі розвинених країн стали приділяти більше уваги екології, вважає Хайке Шойер з Міжнародної асоціації натурального текстилю.
З іншого боку, багато тканин з органіки дуже дорогі і не можуть поки отримати масового поширення. До того ж позитивний ефект при носінні такого одягу в порівнянні з синтетикою ще варто довести науково, зазначив професор Фраунгоферівського інституту прикладних досліджень полімерів Ханс-Петер Фінк.
Як би там не було, Домашке та інші ентузіасти QMilch налаштовані оптимістично. Вони роблять упор на користь для шкіри, яку приносить тканину з молока, а також на можливості її використання в медичних цілях.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас