Молдова претендує на 120 об'єктів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова претендує на 120 об'єктів в Україні

675
На території України розташовані 120 об'єктів, на які претендує Молдова. З них український Фонд державного майна визнає молдовськими 47 об'єктів, в тому числі, пансіонат "Молдова" в Трускавці. Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив виконуючий обов'язки президента, голова парламенту Республіки Молдова Маріанн Лупу.
Він нагадав, що Молдова ратифікувала додатковий протокол до угоди про взаємне визнання прав і регулювання відносин власності в липні 2011 року. За словами Лупу, цей документ дає можливість зняти бар'єри, які гальмують процес взаємного визнання власності. За результатами переговорів з президентом України Віктором Януковичем Верховна рада найближчими тижнями також ратифікує цей протокол.
"Для України інтерес, в першу чергу, являє Дністровська ГЕС. Є зацікавленість в цілому ряді об'єктів на території України з боку Молдови", - сказав Лупу.
"Справа в тому, що, за моєю інформацією, всі ці переговори про власність мали певні неясності і затягували процес. Додатковий протокол до угоди про взаємне визнання власності їх знімає, дає нові перспективи для переговорів", - підкреслив в.о. президента Молдови.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас