Паспортизація обміну валюти може вплинути на фінансування політичних партій на майбутніх виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паспортизація обміну валюти може вплинути на фінансування політичних партій на майбутніх виборах

587
Так, не випадково багато політичних сил взялися критикувати документ. І не тільки тому, що з'явився зайвий привід попіаритися через заклик скасувати "антинародне" рішення, пише "Дзеркало тижня".
Очевидно, що передвиборчі кампанії будуть фінансуватися в тому числі за рахунок коштів українських резидентів, які вони накопичили за кордоном. В Україну ці ресурси будуть проникати різними каналами, відзначає видання.
"Але в будь-якому випадку рано чи пізно, "оптом" або "вроздріб" потрібно здійснити валютний обмін. Враховуючи, що для перемоги на виборах, кожному претенденту-мажоритарнику доведеться викласти в середньому 2-3 млн. доларів, то 225 округів в масштабах держави (плюс не менш витратні партійні кампанії) виллються, як мінімум, в мільярд північноамериканських.
Один з опозиціонерів вже заявив, що дані, отримані при валютно-обмінних операціях, можуть бути використані для "політичних репресій". Водночас необхідно мати на увазі, що постанова № 278 може вплинути на фінансування кампаній (а значить, і на розклад сил) і можновладців. Адже далеко не всі групи впливу в "партії влади" однаковою мірою тримають свої кошти усередині країни. І далеко не факт, що в нацвалюті.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас