Пасхавер вважає, що реформатори Азарова самі винні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасхавер вважає, що реформатори Азарова самі винні

Казна та Політика
750
Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер вважає, що реформи в Україні, які не знаходять підтримки у населення, погано підготовлені.
Про це він сказав в ефірі ТВі, повідомили УНІАН у прес-службі телеканалу.
"Якщо реформа непопулярна, то вона погано підготовлена. Якщо пояснити вам погане, то воно не стане хорошим. Ви повинні в конструкцію реформи завжди і в усьому вводити такі амортизатори, які б робили, принаймні, населення нейтральним до цих реформ . Якщо ви цього не робите, то це ваша недоробка", - сказав Пасхавер.
На його думку, влада завжди повинна бути готова до того, щоб коригувати саму "конструкцію реформ", а не пояснення для населення.
"Якщо ж ви озброїлися гаслом: "Я роблю корисну справу, але вона непопулярна", то ви й винні", - заявив Пасхавер.
Експерт також здивувався, що влада, в силу невідомих причин, приховує механізми протидії кризовим явищам, які нібито закладені в проекті державного бюджету на 2012 рік.
"Закладені в бюджеті цифри засновані на припущенні, що кризових явищ не буде. Але тоді покажіть нам, громадянам, що буде, якщо таке падіння відбудеться. Де у вас закладені механізми амортизації? Припустимо, вони є. Які вони? Кажуть, що вони є. Але чому тоді ви від нас їх приховуєте? Ви що, якийсь фонд створили? Яким чином ви будете чинити? У програмі розвитку народного господарства, відображенням якої є бюджет, повинен бути план "А" і план "Б" - антикризовий, знаючи який, ми розраховуємо на уряд. Він не може запобігти кризі, бо він сильніший за будь-який уряд. Але ми можемо знати, що уряд дбає про нас: він максимально компенсує наші втрати. Ось це і є соціальна політика. Я цього не побачив у бюджеті", - зазначив Пасхавер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас