Рада декриміналізує статтю Тимошенко, прогнозує Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада декриміналізує статтю Тимошенко, прогнозує Порошенко

485
Колишній міністр закордонних справ, глава поради Національного банку Петро Порошенко прогнозує декриміналізацію Верховною радою частини 3 статті 365 Кримінального кодексу, за якою обвинувачується колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина "Юлія Тимошенко, наступного пленарного тижня 4-7 жовтня. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Перший національний".
При цьому він спрогнозував, що відповідне положення буде включено в законопроект, внесений президентом Віктором Януковичем, яким він запропонував декриміналізувати економічні злочини.
"Цього тижня (4-7 жовтня) народні депутати України, - я сподіваюся, що це будуть всі народні депутати та владної коаліції, і опозиції, - проголосують у першому читанні і в цілому закон про декриміналізацію економічних злочинів, в який буде внесена стаття, за якою зараз звинувачується Юлія Володимирівна Тимошенко", - сказав він.
Порошенко вважає, що після підписання президентом цього закону буде усунуто перешкоду для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. За його прогнозом, підписання може відбутися в другій декаді грудня.
Крім цього, Порошенко спрогнозував, що на саміті "Україна - ЄС" 15 грудня також буде підписано угоду про створення зони вільної торгівлі з ЄС.
При цьому він висловив надію на те, що буде підписаний ще й третій документ - про завершення виконання першого етапу плану дій щодо запровадження безвізового режиму, проте відзначив, що для цього необхідна активізація роботи Ради і Кабінету міністрів над законодавством.
Як повідомлялося, 30 вересня голова парламенту Володимир Литвин спрогнозував, що на засіданні 5 жовтня Рада розгляне включення до порядку дня 9 сесії законопроектів про декриміналізацію економічних злочинів. Спікер заявив, що на засіданні погоджувальної ради 3 жовтня запропонував розглянути включення до порядку денного всіх законопроектів на цю тематику.
Янукович запропонував Раді декриміналізувати економічні злочини, зареєструвавши в парламенті відповідний законопроект.
Цей законопроект не передбачає зміни покарання у вигляді позбавлення волі на штраф або інше покарання за злочини, передбачені частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас