Діти-"жайворонки" стрункіші, ніж "сови" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діти-"жайворонки" стрункіші, ніж "сови"

152
Діти і підлітки, які рано встають і рано лягають спати, відрізняються більш міцним здоров'ям і спортивною статурою, ніж їх однолітки-"сови". Такого висновку, як повідомляє РІА Новини, дійшли австралійські вчені.
Співробітники університету Південної Австралії здійснили дослідження, в якому брали участь 2,2 тисячі юних австралійців віком від 9 до 16 років. Вчені з'ясували, коли вони лягають спати і встають, а також виміряли індекс маси тіла. Крім того, учасники експерименту описали свій денний розпорядок.
З'ясувалося, що діти-"жайворонки" в півтора рази менше, ніж "сови", ризикують набути зайву вагу. Крім того, вони охочіше займаються спортом і рухливими іграми. "Сови" ж проводять перед телевізором або за комп'ютером в середньому на 48 хвилин на день довше, причому в основному між 19.00 і північчю.
У середньому "жайворонки" лягали спати на 70-90 хвилин і вставали на 60-80 хвилин раніше, ніж "сови".
Вчені дійшли висновку, що нормальний для підлітків режим дня, за якого вони пізно лягають і пізно встають, пов'язаний з несприятливим для здоров'я режимом активності. Ті, хто його не дотримується, опиняються у більш виграшному становищі, відзначають автори експерименту.
"Жайворонки" відрізняються від сов не тільки більш гарною фізичною формою. Раніше повідомлялося, що британські вчені з'ясували, що люди, які рано встають, мають більш оптимістичний і позитивний життєвий настрой, ніж ті, хто любить поспати довше. А надмірну вагу у дітей і підлітків може спричиняти, зокрема, брак сну.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас