Сорос закликав Євросоюз створити єдине міністерство фінансів і рекапіталізувати банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос закликав Євросоюз створити єдине міністерство фінансів і рекапіталізувати банки

Казна та Політика
376
Регулятори втратили контроль над економічною кризою, а фінансові ринки підштовхують світ до депресії. Про це заявив в п'ятницю Джордж Сорос, закликавши Євросоюз створити єдине міністерство фінансів, рекапіталізувати банки і захистити вразливі держави, передає Reuters.
Сорос, голова Soros Fund Management сказав, що найважливішим завданням є "встановлення захисту від поширення можливого грецького дефолту".
"Оскільки досягнення угоди про створення єдиного міністерства фінансів єврозони займе багато часу, державам-членам блоку в цей період доведеться звертатися до ЄЦБ (Європейського центробанку), щоб заповнити цей вакуум", - написав Сорос в статті, опублікованій в газеті Financial Times.
"І банки, і облігації таких країн як Італія та Іспанія необхідно захищати... Щоб полегшити тиск на державні облігації таких країн, як Італія, ЄЦБ потрібно знизити дисконтну ставку", - зазначив інвестор.
Сорос вважає, що ЄЦБ таким чином заохотить країни фінансувати самих себе за допомогою казначейських векселів, що купуються банками. Банки зможуть потім на певному етапі переоформити ці векселі в Центробанку, дозволяючи країнам рефінансувати борги приблизно за один відсоток на рік під час "аварійного режиму".
"Ні ЄЦБ, ні EFSF (Європейський фонд фінансової стабілізації) не повинні більше купувати облігації на ринку", - вважає фінансист.
EFSF, на його думку, потрібно використовувати, щоб страхувати і рекапіталізувати банки, яким потім доведеться підтримувати кредитні потоки під керівництвом і наглядом ЄЦБ.
"Ці заходи дозволять Греції оголосити дефолт, не провокуючи глобального спаду, - написав Сорос. - Це означає, що Греція буде змушена оголосити дефолт... Як Греція впорається з цим, буде залежати від греків", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас