Українська влада істотно підвищить зарплати шахтарям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська влада істотно підвищить зарплати шахтарям

Казна та Політика
736
Для фінансового забезпечення виплати заробітної плати шахтарям з урахуванням її підвищення на 20% у проекті держбюджету на 2012 рік передбачено 6,8 млрд грн, говориться в повідомленні Міністерства фінансів.
Крім того, відзначають у Мінфіні, 0,3 млрд грн планується направити на фінансування заходів з охорони праці і техніки безпеки шахт, що в 2,3 рази більше, ніж цього року. Ще 1,3 млрд грн виділяється для фінансування заходів з ліквідації збиткових підприємств вугільної промисловості. Загалом, у проекті держбюджету на 2012 рік видатки для вугільної галузі збільшено до 9,5 млрд грн, що на мільярд більше в порівнянні з 2011 роком.
Напередодні в Адміністрації Президента заявили, що після введення системи стимулів у ході реформування медичної галузі зарплата українських лікарів може досягти 5 тисяч гривень на місяць.
Нагадаємо, що Віктор Янукович став Президентом України в 2010 році. У другому турі виборів він отримав 48,95% голосів виборців, тоді коли найближчий його конкурент, Юлія Тимошенко, - 45,47%. Основа електорату Януковича - жителі густонаселеного Донбасу, регіону, багатого на вугілля і який славиться безліччю шахт.
Чергові вибори Верховної Ради відбудуться останньої неділі жовтня 2012 року. Раніше Президент Віктор Янукович під час виступу в Раді заявив, що ухвалення нового закону про вибори народних депутатів стане тестом на зрілість українського парламентаризму.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас