Азаров готовий "обговорювати спільні позиції" з афганцями і чорнобильцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров готовий "обговорювати спільні позиції" з афганцями і чорнобильцями

Казна та Політика
322
Прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні від імені Кабінету міністрів підписав меморандуми з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян. Меморандуми передбачають створення постійних консультаційних рад між урядом і громадськими організаціями для спільного визначення подальших дій з підвищення рівня соціального захисту, повідомляє прес-служба уряду.
Зокрема, при підписанні меморандуму з афганцями Азаров запевнив, що соціальний захист ветеранів, учасників бойових дій - це безперечно свята справа для влади. "Для нас і для президента України соціальний захист ветеранів - це святе, і всі наші можливості ми завжди будемо використовувати для підтримки ветеранів", - підкреслив він.
При цьому глава уряду нагадав, що першим рішенням уряду в березні 2010 року було збільшення в два рази виплат ветеранам Великої вітчизняної війни. У свою чергу голова спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький зазначив, що афганці реально побачили з боку уряду конструктивний діалог. "Ми ведемо зараз з урядом конструктивний діалог, ми знайшли спільну мову", - зазначив він.
Прем'єр-міністр також підкреслив, що з перших днів роботи уряд приділяє надзвичайно велику увагу вирішенню соціальних питань, зокрема, і проблем чорнобильців. "Навіть в умовах розрухи 2010 року ми знайшли можливості відновити "заморожені" два роки до цього соціальні виплати і почали підвищення соціальних стандартів", - нагадав він, підкресливши, що надалі соціальні стандарти будуть постійно підвищуватися відповідно до розвитку економіки.
Глава уряду висловив надію, що постійні консультаційні ради дозволять напрацювати спільну позицію для підвищення рівня соціального захисту чорнобильців і афганців. "Навіщо ми створюємо консультативну раду? Для обговорення спільних позицій, для вирішення проблем. Ви повинні бути впевнені, що двері уряду відкриті для ваших пропозицій", - зазначив Азаров.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас