Польща пропонує ЄС надати фінансову допомогу Лукашенкові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща пропонує ЄС надати фінансову допомогу Лукашенкові

Казна та Політика
265
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що Євросоюз повинен ухвалити "пакет модернізації" для Білорусі, який передбачає і фінансову допомогу. З такою пропозицією він звернувся напередодні до керівників країн ЄС, які прибули до Варшави на саміт Східного партнерства.
Як стало відомо агентству РАР з неофіційних джерел, серед умов, які пропонується висунути білоруській владі для отримання "пакету", немає вимоги відставки президента республіки Олександра Лукашенка. Основними умовами для надання допомоги є проведення демократичних парламентських виборів, які відповідають стандартам ОБСЄ, початок переговорів з опозицією, а також повна амністія та реабілітація політичних ув'язнених. Натомість ЄС міг би розглянути питання про надання Білорусі фінансової допомоги і погодитися на видачу кредиту МВФ, а також надати підтримку в справі стабілізації курсу білоруського рубля.
Раніше глава МЗС Польщі Радослав Сікорскі заявив, що у випадку якщо Білорусь буде застосовувати європейські стандарти у відносинах з опозицією, республіка може розраховувати на щедру допомогу ЄС у боротьбі з економічними труднощами.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас