Інвестори схвалюють ідею Обами і Баффета підвищити податки для багатих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори схвалюють ідею Обами і Баффета підвищити податки для багатих

Валюта
320
Інвестори підтримують ідею президента США Барака Обами підвищити податки для тих, хто заробляє більше 1 млн доларів на рік, з'ясувало агентство Bloomberg в ході опитування. За даними видання, ініціатива президента, яку прозвали "Правило Баффета", отримала схвалення у 63% опитаних.
Представляючи план зі скорочення дефіциту бюджету конгресу, американський президент Обама заявив, що треба збільшити податки для великих компаній і підприємців з високими доходами.
Обама запропонував зобов'язати американців, чиї доходи перевищують мільйон доларів, відраховувати в бюджет стільки ж, скільки представники середнього класу. Зараз надбагаті американці користуються податковими пільгами.
Раніше за підвищення податку на багатих висловився Уоррен Баффет, співвласник інвестгрупи Berkshire Hаthaway.
"Тоді коли бідні і середній клас йдуть воювати за нас в Афганістан, і поки більша частина населення США намагається звести кінці з кінцями, ми, мегазаможні, продовжуємо отримувати особливі податкові пільги", - заявив інвестор, статки якого минулого року оцінювалися журналом Forbes в 50 млрд доларів.
Баффет, який неодноразово критикував податкову систему США, підрахував, що передав державі минулого року 17,4% свого доходу, що набагато менше, ніж відрахування будь-якого з 20 співробітників його компанії.
Як зазначає Bloomberg, головними прихильниками ідеї Баффета і Обами стали інвестори з Європи та Азії.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас