Названі найвпливовіші бізнес-леді США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найвпливовіші бізнес-леді США

281
Журнал "Fortune" опублікував черговий щорічний рейтинг 50 найбільш впливових жінок в американському бізнесі.
Перше місце в ньому дісталося Айрін Розенфельд - виконавчому директору корпорації Kraft Foods, другого найбільшого в світі виробника запакованих продуктів харчування, передає ІТАР-ТАСС.
Розенфельд потіснила з першого рядка главу компанії PepsiCo Індра Нуйі, яка обіймала її п'ять років поспіль. Укладачі рейтингу пояснюють це тим, що продукція PepsiCo здає позиції в боротьбі за лідерство на північноамериканському ринку "Кока-Колі".
Однак Нуйі виявилася єдиною жінкою з найвпливовішої десятки, яка потрапила також і в найбільш високооплачувану. Вона посідає дев'яте місце з доходом минулого року 14 млн. доларів. Найвищі ж заробітки у Сафри Катц - президента корпорації Oracle, найбільшого в світі виробника програмного забезпечення для організацій. Її дохід за минулий рік склав 42 млн. доларів.
Замикає трійку найвпливовіших Патрісія Уортц, виконавчий директор агропромислової корпорації Archer Daniels Midland.
Слід зазначити, що порівняно з минулим роком серйозних змін в рейтингу не відбулося.
У список знову потрапили президент хімічної корпорації "DuPont" Елен Кулман, глава страхової компанії "WellPoint" Анджела Брейлі, генеральний директор косметичної компанії "Avon" Андреа Джун і телеведуча Опра Уїнфрі. Остання, щоправда, опустилася на 10 рядків до 16-го місця у зв'язку із завершенням у травні її легендарного "Шоу Опри Вінфрі", яке збирало біля екранів мільйони жителів США протягом 25 років.
Список залишила колишній генеральний директор одного з найбільших пошукових порталів Yahoo! Керол Бартц, яка втратила цього місяця свою посаду за рішенням ради директорів компанії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас