Аналітики: Підстав для зростання ціни бензину в Україні до кінця року немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Підстав для зростання ціни бензину в Україні до кінця року немає

Енергетика
236
До кінця поточного року на тлі здешевлення нафти вартість літра бензину А-95 може знизитися до 10,5 грн, прогнозують аналітики.
Попит на нафту в умовах сповільнення світової економіки, на думку Миколи Івченка, буде знижуватися. Нафта марки Brent до кінця року може подешевшати на 4,24% до 100 дол./барель. Можливі також короткострокові пробої цього рівня вниз до 95 дол./барель. Підтримати котирування нафти можуть перебої з поставками енергоресурсів з арабських країн, у тому числі Сирії та Лівії, пояснюють аналітики Forex club в Україні.
"Вартість бензину в Україні запізнюється від котирувань нафти на світовому ринку на три місяці. З урахуванням того, що з травня поточного року нафта знижується в ціні, і очікується подальше її помірне здешевлення, істотних підстав для зростання ціни бензину в Україні до кінця року немає", - вважають аналітики.
Однак підвищення з початку вересня акцизів на 50 євро на тонну з 132 до 182 євро передбачає зростання середньої по країні ціни 1 літра бензину А-95 до листопада на 33 коп. (+3,2%) до 10,6 грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас