Інфляція в єврозоні прискорилася у вересні до максимуму з 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні прискорилася у вересні до максимуму з 2008 року

Казна та Політика
244
Темпи зростання споживчих цін в єврозоні у вересні прискорилися до 3% у річному вирахуванні - максимального рівня з жовтня 2008 року, в порівнянні з 2,5% у серпні, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на попередні дані Статистичного управління Європейського союзу.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зростання на 2,5%.
Прискорення інфляції підвищує тиск на європейську економіку, яка страждає від жорстких заходів бюджетної економії і ослаблення довіри інвесторів в умовах боргової кризи, відзначають експерти.
Зростання темпів збільшення споживчих цін означає, що споживачі зможуть купувати менше. Зниження зведеного індексу ділової довіри у вересні було частково зумовлене зростанням песимізму європейських домовласників.
"Ситуація з інфляцією в єврозоні буде нагадувати гонку на американських гірках в наступні кілька місяців, - відзначає головний економіст з європейських ринків UniCredit Global Research в Мілані Марко Валі. - Третій квартал завершується, і більшість економічних індикаторів вказує на істотне сповільнення темпів зростання в регіоні".
Згідно з прогнозом Європейського центрального банку (ЄЦБ), інфляція в регіоні цього року складе в середньому 2,6%, в 2012 році - 1,7%. ВВП єврозони, за оцінками ЄЦБ, зросте в 2011 році на 1,6%, в 2012 році - лише на 1,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас