Суд розгляне справу про законність пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд розгляне справу про законність пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях

Валюта
1114
Окружний адміністративний суд Києва розпочне розгляд справи про законність постанови Національного банку №278 про введення вимоги про пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях 20 жовтня.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Фронт змін".
Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав НБУ до 13 жовтня розмістити повідомлення про оскарження постанови №278.
Згідно з повідомленням, до справи на стороні депутата Верховної Ради, члена фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Арсенія Яценюка, який подав даний позов, приєдналася Асоціація українських банків, що представляє інтереси 107 банків.
У клопотанні про залучення Асоціації українських банків до справи вказується, що нові правила проведення валютообмінних операцій є обов'язковими для виконання банками і тому рішення в даній справі може безпосередньо вплинути на їхні права та обов'язки.
Крім того, в повідомленні йдеться, що суд відмовився припиняти дію постанови НБУ про паспортизацію валютообмінних операцій до закінчення розгляду справи і прийняття рішення, мотивуючи свою позицію недостатністю доказів того, що постанова НБУ завдає очевидної шкоди правам, свободам та інтересам громадян.
Яценюк оскаржив відмову призупинити дію постанови НБУ окружним адмінсудом в Київському апеляційному адміністративному суді.
Як повідомляло агентство, 27 вересня Яценюк подав в суд позов про визнання протиправним введення НБУ пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях
НБУ пояснив введення вимоги про пред'явлення фізичними особами паспортів при валютообмінних операціях виконанням рекомендацій Міжнародної організації з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом (FATF).
Асоціація українських банків звернулася до Нацбанку з проханням скасувати вимогу про пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях до 50 тис. гривень.
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає виправданим це рішення НБУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас