ЗМІ: Чиновники-корупціонери подвоїли розміри хабарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Чиновники-корупціонери подвоїли розміри хабарів

Казна та Політика
1158
Антикорупційні заходи, в результаті яких за останні місяці в Одесі викрили в отриманні хабарів кількох митників, податківців, а також двох чиновників і депутата міськради, призвели до того, що хабарники збільшили розцінки й мережу посередників.
"Як брали за контейнер по 800 доларів, так і беремо. Але тепер - тільки у перевірених вантажоперевізників. Решта стоять місяцями в чергах", - заявив у коментарі газеті Сегодня один з одеських митників.
А працівник одного з управлінь мерії заявив, що у них розміри винагороди у зв'язку з останніми скандалами навіть збільшилися: "Раніше працівникам нашого управління за готовий пакет дозвільних документів на об'єкт підприємницької діяльності несли від однієї до трьох тисяч доларів, а зараз менше ніж за п'ять-сім тисяч з вами й розмовляти не будуть".
Більше того, за словами співрозмовника видання, тепер чиновники страхуються цілим ланцюжком посередників з числа друзів і родичів, які офіційно не числяться в жодному з відомств. "Посередники теж беруть "надбавку" в 300-500 доларів за ризик. Всі наші колеги бояться отримувати готівку, кажуть, що за всіма працівниками Одеської міськради стежать силовики", - розповів чиновник.
Джерело в ГПУ запевняє, що під антикорупційною кампанією криється переділ Одеси. "Нові люди витісняють колишніх власників", - запевняє він.
За словами джерела видання в ГПУ, правоохоронці зараз перевіряють на причетність до корупції ще кількох великих чиновників мерії Одеси. "Начальника відомства міськради, який відає власністю громади, ми хотіли запросити для дачі свідчень. У нас є інформація, що він отримував хабарі за передачу будівель міста в оренду. І ми вирішили затримати його після допиту. Але по дорозі до нас він раптом "загубився" . Пізніше ми з'ясували, що його попередили про прийдешнє затримання, - поділилося джерело. - інший керівник управління міськради, дізнавшись про те, що його можуть затримати за підозрою в хабарі, відразу взяв "лікарняний".
У свою чергу, в мерії запевняють: чутки про відсутність службовців через їх втечу від правоохоронців - неправда. Ті, кого немає на робочому місці, - в законних відпустках.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас