Українці заплатили вдвічі більше податків, ніж торік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці заплатили вдвічі більше податків, ніж торік

Казна та Політика
678
У січні-серпні поточного року до держбюджету надійшло 127,2 мільярда гривень. Це в 1,5 рази більше за фактичний показник за відповідний період минулого року, пише "Сегодня".
За даними податківців, за 8 місяців поточного року підприємствами оптової та роздрібної торгівлі в бюджет країни сплачено податків в 1,8 рази більше, ніж минулого року - додатково отримано 8,6 мільярда гривень.
Зростання фіксується і в ряді інших галузей економіки. "Наприклад, подібний показник зростання спостерігається і у видобувній промисловості. Цими підприємствами сплачено до бюджету 20,4 мільярда гривень, або на 8,7 мільярда гривень більше, ніж торік", - повідомив заступник голови Державної податкової служби України Олександр Клименко.
Також, за його словами, в 1,5 рази зросли надходження від виробництва електроенергії, газу та води (додатково отримано 3,4 мільярда гривень).
Будівельники збільшили сплату податків у 1,6 рази, або на 1,3 мільярда гривень, а підприємства обробної промисловості - в 1,3 рази, додатково отримано 8,2 мільярда гривень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас