Експерт: Держава сама веде зарплати українців у тінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Держава сама веде зарплати українців у тінь

Казна та Політика
2697
У тому, що в Україні велику частину зарплат виплачують в конвертах, винна сама держава, вважають експерти в сфері HR
"Щодо тіньових виплат і чорних зарплат, то, в першу чергу, в цьому винна сама держава, яка непомірною податковою ношею змушує українські підприємства йти таким чином від податків", - розповів в інтерв'ю Фокус.ua президент українського і російського представництва міжнародної кадрової компанії HILL Артур Оберашер.
Він упевнений, що держава повинна показати приклад у своїй податковій політиці. "Вона (держава) має піти назустріч малому, середньому бізнесу, щоб вони (підприємці), в свою чергу, виплачували білу зарплату своїм співробітникам", - зазначив кадровий експерт.
При цьому він додав, що в Росії податок з кожного співробітника становить тільки 13%, а в Україні роботодавець за кожного найманого працівника платить 37%.
Нагадаємо, український уряд має намір оголосити війну "зарплатам у конвертах". У квітні 2011 року віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко представив пакет із трьох законів, покликаний вивести з тіні ринок праці в Україні. Згідно з планами уряду, за допомогою трьох нових законів з тіні будуть виведені 145 млрд. гривень зарплат і зібрані додаткові 50 млрд. гривень на соціальні фонди, в першу чергу, до Пенсійного фонду.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас