Експерт: Конфлікт між Україною і Росією загрожує катастрофою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Конфлікт між Україною і Росією загрожує катастрофою

2400
Нарощування конфлікту між Росією і Україною загрожує геополітичною катастрофою, порівнянною з розвалом СРСР. Про це йдеться в доповіді відомого російського політолога й ведучого телепередачі "Суть часу" Сергія Кургіняна. Презентація доповіді відбулася 27 вересня в "Експериментальному мистецькому центрі" в Москві.
Політолог вважає, що і Україна і Росія досі не сформували довгострокову стратегію міждержавних відносин, а тому й будують відносини лише на основі газових цін. У підсумку за бортом опинились історичні, політичні, соціокультурні аспекти. Причому вина за це більшою мірою лежить на Росії. "Відкинувши принципи солідарності і дружби, Москва стала на шлях "комерційного прагматизму" - "тільки бізнес і нічого особистого", - говориться в доповіді. Кургінян закликав відійти від суто прагматичного підходу у вибудовуванні міждержавних відносин.
Автори доповіді попереджають: безпека Росії залежить від України. Противники інтеграції двох країн давно намагаються "подвійним Балто-Чорноморським поясом ворожою "Новою Європою" відсікти Росію. Робиться це для того, щоб не дати "німецьким, французьким, італійським промисловим потужностям і технологіям ні по суші ні по морю об'єднається з російською сировиною", - вважає експерт.
Недружня Україна відразу проробить дірку в системі оборонної, військової, і економічної безпеки на західному і південному напрямку. Тільки прямі втрати Росії від розриву з Україною обійдуться скарбниці в 8-10 мільярдів доларів на рік. "Дістанеться і Києву: промислово розвинена Україна не потрібна Заходу. Там зацікавлені утилізувати українські ресурси, благодатні ґрунти, розвинену інфраструктуру, промисловий демографічний потенціал", переконаний Кургінян. На його думку, "світова цивілізація" готова приймати в себе пострадянських кандидатів лише як "дійних корів".
Кургінян вважає, що практично ні в кого в світі немає такого потенціалу для зростання, який зараз має Росія, Україна, Казахстан та Білорусь. "220 мільйонів населення, плюс природні ресурси, плюс науково-інженерний потенціал, плюс технологічні ланцюжки виробничі зв'язки, плюс майже нульові культурно-психологічні бар'єри і єдина мова спілкування, плюс непогано утворена робоча сила з порівняно невисокими споживчими запитами... Майже ніде в світі таких конкурентних переваг немає!", - переконаний Кургінян.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас