Наступного року кожен регіон отримає 200 млн грн на екстрену медичну допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного року кожен регіон отримає 200 млн грн на екстрену медичну допомогу

Казна та Політика
113
До бюджету на 2012 рік на кожен регіон передбачено по 200 мільйонів гривень на забезпечення екстреної медичної допомоги. Про це розповіла на круглому столі "Актуальні проблеми життєзабезпечення людей похилого віку та шляхи їх вирішення" перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, передає кореспондент УНН.
Заступник міністра розповіла, що українські ветерани сьогодні дуже потребують екстреної медичної допомоги.
За її словами, сьогодні тільки 30% ветеранів, наприклад, у сільській місцевості, мають можливість отримати цю екстрену медичну допомогу.
"Тому на наступний рік у державному бюджеті закладені гроші - по 200 млн грн на регіони для закупівлі автомобілів швидкої допомоги. Це перше. І друге, якщо сьогодні на один виклик виділяється лише 5 грн на закупівлю медикаментів, то з наступного року Міністр охорони здоров'я О. Аніщенко довів і наполіг, і в проект держбюджету було внесено 50 грн на один виклик. З другої половини року у нас повністю буде забезпечена швидка допомога", - запевнила вона.
Як повідомлялося, під час круглого столу Р. Моісеєнко розповіла також про те, що в проекті бюджету 2012 заклали 2,8 млрд грн на закупівлю медичних препаратів витратних матеріалів для медицини в лікувальних установах регіонів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас