Уряд збільшить пенсії інвалідам війни на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд збільшить пенсії інвалідам війни на 25%

Казна та Політика
1003
З 1 січня 2012 року пенсії інвалідам зростуть на 25%. Про це розповіла на круглому столі "Актуальні проблеми життєзабезпечення людей похилого віку та шляхи їх вирішення" заступник міністра соціальної політики Лідія Дроздова.
Дроздова нагадала, що 2 червня 2010 року Комітетом економічних реформ при Президентові України була схвалена програма економічних реформ на 2010-2014 рр. "Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада", повідомляє УНН.
За словами заступника міністра, ця програма визначає основні кроки, які повинні бути здійснені для посилення соціального захисту осіб, які втратили працездатність, забезпечення гідного рівня їхнього життя в результаті стійкого розвитку пенсійної системи на принципах збалансованості інтересів пенсіонерів і населення, що працює.
"На виконання програми з метою здійснення заходів щодо підвищення рівня соціального захисту інвалідів війни урядом підготовлений проект постанови про підвищення рівня соціального захисту вразливих верств населення, яким передбачається підвищити з 1 січня 2012 року пенсії для інвалідів війни на 25%", - зазначила Дроздова.
Нагадаємо, 15 березня 2011 року Верховна Рада схвалила два закони: "Про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам", "Про державну соціальну допомогу на догляд інвалідам війни" та "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та інвалідам", згідно з якими інвалідам Великої Вітчизняної війни з 1 січня 2012 року будуть збільшені надбавки на вихід.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас