Інфляційні очікування в США впали до мінімуму за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляційні очікування в США впали до мінімуму за рік

Казна та Політика
480
Очікування ринку щодо інфляції в США впали до мінімуму за рік і перебувають нижче неофіційного цільового рівня Федеральної резервної системи (ФРС).
Як пише Financial Times, інвестори таким чином відреагували на чергові заходи американського ЦБ щодо пожвавлення економічного зростання.
Цього тижня очікувані темпи інфляції на наступні 30 років, які аналітики визначають за так званим "спредом TIPS" - різницею прибутковості казначейських захищених від інфляції облігацій (TIPS) і класичних US Treasuries, упали до 1,85% з 2,73 % в серпні, а потім трохи відіграли падіння, наблизившись до 2 в.п.
"Оскільки ФРС більше не займається кількісним пом'якшенням, її політика більше не вважається такою, що поглиблює інфляцію", - зазначив старший інвестиційний консультант Deutsche Bank Джералд Лукас.
ФРС негласно таргетує інфляцію на рівні 2%, при цьому за останні місяці керівник американського Центробанку неодноразово заявляв про допустимість тимчасового перевищення цього рівня - до 3%.
Разом з тим інфляційні очікування на довгострокову перспективу ще не знизилися до мінімальних позначок, що спостерігалися влітку 2010 року, коли інвестори побоювалися дефляції в США.
Очікуваний середній рівень інфляції на наступні п'ять років упав за тиждень з 1,63% до 1,31%.
"Ключовий рівень 5-річного спреду TIPS - мінімальні 1,15%, досягнуті в серпні 2010 року, коли в розпалі були побоювання дефляції. Пробій цього рівня вниз буде означати, що ринок відкинув операцію "Твіст" як інструмент стимулювання зростання і вважає рецесію неминучою", - заявив аналітик TD Securities Річард Гілхулі.
ФРС заявила минулого тижня, що в період до червня майбутнього року купить довгострокові держпапери США на $400 млрд за рахунок надходжень від продажу бондів з погашенням протягом найближчих трьох років (так звана "операція "Твіст"). Це має збити рівень довгострокових кредитних ставок і тим самим підтримати інвестиції, житловий сектор.
Крім того, кошти, що надходять від погашення облігацій іпотечних агентств, будуть реінвестуватися в нові аналогічні облігації з терміном погашення до 30 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас