Світові ціни на нафту зросли в межах 3-5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту зросли в межах 3-5%

Енергетика
237
Світові ціни на нафту за підсумками торгів у вівторок зросли на 3,1-5,3% через зміцнення надій інвесторів на те, що європейська влада зможе подолати боргову кризу в єврозоні, свідчать дані торгів.
Вартість листопадових ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку підвищилася на 4,21 долара, або на 5,3% - до 84,45 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 3,19 долара, або на 3,1% - до 107,13 долара за барель.
Як повідомлялося, у вівторок пройшла зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель з прем'єр-міністром Греції Йоргосом Папандреу. Греція заявила, що готова виконати взяті зобов'язання щодо скорочення видатків бюджету, а Німеччина, в свою чергу, висловила готовність зробити все можливе, щоб допомогти грецькій економіці.
Крім того, парламент Греції у вівторок ввечері проголосував за поправки до законодавства, які вводять новий податок на нерухомість терміном на чотири роки. Очікується, що завдяки даному податку грецький бюджет буде поповнюватися на 1,1% ВВП, або близько 2 млрд євро щорічно.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас