Мінфін Німеччини попросив США не втручатися у справи ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Німеччини попросив США не втручатися у справи ЄС

Казна та Політика
819
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле попросив американське керівництво не втручатися в економічну політику Євросоюзу, а замість цього зосередиться на вирішенні власних економічних проблем.
Як повідомляється з посиланням на Agence France-Presse, таку заяву німецький політик зробив виступаючи в Європейській школі менеджменту і технологій у Берліні. Шойбле заявив, що давати поради іншим набагато легше, ніж приймати власні рішення, і що особисто він без проблем міг би проконсультувати американський уряд. "Навіть якщо Обама вважає інакше, я не думаю, що проблеми Європи стали причиною проблем США", - підкреслив міністр.
AFP відзначає, що таким чином Шойбле, мабуть, відреагував на слова Барака Обами, який раніше заявив, що нездатність ЄС впоратися з проблемою зовнішнього боргу Греції "лякає світ".
До урядів європейських країн також звернулася держсекретар США Хілларі Клінтон, яка закликала провести реформи для виходу з боргової кризи.
Нагадаємо, Греція з 2009 року стоїть на межі дефолту через свій величезний зовнішній борг. ЄС і МВФ виділили на порятунок грецької економіки кредит в 110 мільярдів євро, а уряд Греції робить різні кроки для скорочення державних витрат.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас