Експерт: Відставка Кудріна дає РФ шанс на ухвалення нової моделі розвитку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відставка Кудріна дає РФ шанс на ухвалення нової моделі розвитку економіки

Казна та Політика
654
Відставка Олексія Кудріна з поста віце-прем'єра і міністра фінансів дає російській економіці серйозний шанс на ухвалення нової моделі розвитку, вважає політолог Михайло Ремізов.
"Наші ринки налаштовані набагато більше до новин з-за кордону, ніж на внутрішню політику. Це сумно, але факт. Якщо говорити про зміну економічної політики, то це серйозний шанс змінити систему", - сказав він. За його словами, зараз ми живемо в Кудрінській Росії, коли держава орієнтована на макроекономічну стабільність і віддає цьому пріоритет.
"Прозвучало багато амбітних заяв, щоб держава взяла на себе ініціативну роль у створенні нової моделі економічного зростання. Для цього держава має стати інвестором номер один. За Кудріна це реалізувати було складно", - зазначив експерт. Він додав, що поки альтернативи новому Кудріну в Кабінеті міністрів немає. "Найближчим часом я очікую, що нашими фінансами буде керувати колективний "Кудрін", який буде менш впливовим в плані лобізму, ніж Кудрін реальний, але який не буде принципово відрізнятися за своїми підходами", - вважає Ремізов.
Він також повідомив, що, коли настане час формувати новий уряд, буде прекрасний шанс замислитися про зміну моделі економіки, "щоб запросити у владу прихильника державного розвитку".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас